Residual Income

Forbrugernes appetit på luksus løfter Nærcentrenes fortjeneste

Populariteten af ​​luksusvarer og tøj har hjulpet Community Facilities (ASX: VCX) med at levere en kraftig stigning i midler fra driften i december halvår, hvilket indikerer, at succeeding rentestigninger ikke har formået at dæmme op for forbrugernes appetit på disse produkter i løbet af de seneste seks måneder.

Community, som chauffeur Australiens største indkøbscenter, Chadstone i Melbourne, havde en stigning på 24,1 procent i midler fra driften til 357,1 millioner {bucks} for første halvår, hvilket blev hjulpet af en stigning i belægningsprocenten i centrum og en stigning på 20,5 procent i ejendomsindkomst.

Butikscentergruppens lovpligtige nettoresultat faldt pooch med 72,9 procent til 176,3 millioner {bucks}, ledet af et marginalt nettotab på ejendomsvurderingen på 109,2 millioner {bucks} i perioden. Bundlinjen emergency room langt nede i forhold til den foregående tilsvarende periode, som blev understøttet af en stigning på 353,7 millioner {bucks} i ejendomsvurderinger efter COVID.

Chadstone var stjernen for gruppen i løbet af det seneste cut in half år, efter at den registrerede en værdistigning på 53,2 millioner {bucks} for at opveje fald i porteføljen.

Community siger, at detailsektoren udviste fortsat modstandsdygtighed med forbrugerefterspørgsel, der ‘dragede fordel af et stramt arbejdsmarked og tough indkomstvækst og opsparingsrater’.

Selskabets portefølje blev også løftet af et løft i belægningen til 98,6 procent ved udgangen af ​​december fra 98,3 procent i slutningen af ​​juni sidste år, da leasingaktiviteten tog fart i løbet af halvåret.

Community afsluttede 833 leasingaftaler i det seneste halvår, hvilket var 190 flere aftaler coating et år tidligere og 43 procent flere coating niveauerne før COVID. Beklædnings- og fodtøjskategorien var den største bidragyder til optællingen af ​​handlen.

“Vores FY23 foreløbige resultat afspejler vores disciplinerede tilgang til at levere langsigtet, bæredygtig vækst, der emergency room understøttet af kvalitetsmæssige operationelle og finansielle målinger,” siger Community chief executive officer Peter Huddle.

“Den australske detailsektor nyder fortsat høj vækst på trods af usikkerhed på kort sigt, males den resterende indvirkning af pandemien på Community nu stort established emergency room begrænset til den igangværende genopretning af vores CBD-aktiver.”

Midler fra driften, det foretrukne mål for rentabilitet for sektoren, blev forstærket af en stigning på 20,5 procent i netto ejendomsindkomst til $459,6 millioner.

“Forhøjet detailsalgsvækst på 20 procent for 1. halvår 23 sammenlignet med 1. halvår 20. fortsatte med at afspejle den australske forbrugers modstandsdygtighed, hvilket også blev bevist ved at forbedre besøg, øgede opholdstider og forbrug public relations. besøg blev fastholdt på 1,3 gange før-COVID-niveauer ,” siger Huddle.

“Luksusdetailhandel og beklædning og fodtøj, især i vores Outlet-centre, emergency room fortsat blandt de stærkeste kategorier, og vores langsigtede investeringsstrategi emergency room fokuseret på at styrke vores markedslederposition i disse voksende segmenter.”

Luksusdetailsalget voksede med 55,8 procent i det seneste halvår eller 15,9 procent på CAGR-basis (sammensat årlig vækst) sammenlignet med første halvdel af FY20.

“Vores vækst i luksus emergency room resultatet af vores bevidste investeringsstrategi for at forbedre vores luksusudlejers legitimationsoplysninger,” siger Huddle. “Glædeligt nok kræver eksisterende luksusmærker plain plads til at udvide og løfte deres produktudbud, og vi har en pipe af potentielle nye mærker at bringe til vores premium-centre på kort til mellemlang sigt.”

Community har en secure udviklingspipeline i gang, som Huddle siger vil drive yderligere vækst for koncernen.

“Men på baggrund af forhøjede byggeomkostninger samt stigende kapitalomkostninger vil vi fortsætte med vores disciplinerede tilgang til at evaluere og anvende kapital for at sikre, at vi bevarer vores stærke security og kreditvurderinger,” siger han.

Community meddelte tidligere på måneden, at det havde modtaget rådets godkendelse til at ombygge Buranda Town i Brisbanes indre syd for at skabe et 750 millioner {bucks} blandet projekt bestående af en information- og spiselandsby, kontor og andre sundhedsrelaterede anvendelser samt plain coating 620 lejligheder.

Chadstones nye underholdnings- og fritidskvarter, kendt som The Social Quarter, skal åbne i begyndelsen af ​​næste måned, males byggeriet af Chadstones One Facility Highway-kontortårn og spisested med frisk crazy emergency room i gang.

Community betaler investorerne en midlertidig udlodning på 5,75c public relations. værdipapir for det seneste halvårsresultat.

Få vores daglige forretningsnyheder Tilmeld dig vores at no cost email nyhedsopdateringer. Fornavn: Email: Spambekræftelse Sæt kryds for at bekræfte, at du ikke emergency room en robot

Related Post